tiistai 28. syyskuuta 2010

87 | The Streets – Dry Your Eyes (2004)

Video

Vuosituhannen alun brittiläisen mustan musiikin, garagen sekä rapin nousukausi nosti pinnalle myös valkoisen Mike Skinnerin.

The Streetsin suuri suosio kesti kolmen albumin ajan. Dry Your Eyes on hänen ainoa brittiykkösensä. Se lohkaistiin albumilta A Grand Don't Come for Free, joka kertoi sujuvasti kokonaisen tarinan kohtuullisesta rahasummasta sekä ihmissuhteesta. Albumi on mielestäni eräs 2000-luvun merkkipaaluista, vaikka sitä ei tule kuunneltua enää kovin usein.

Tietyllä tavalla Skinner on yhden tempun nokkela poni. Juuri sen vuoksi nimenomaan Dry Your Eyes ansaitsee huomiota. Se onnistui tunkeutumaan normaalia The Streets -singleä syvemmälle ja oikeasti koskettamaan muitakin kuin hänen fanejaan. Osansa oli tietenkin toimivalla albumikokonaisuudella, mutta eivät rivit kuten ”The more I pull away on your hand and say/The more you pull away” ainakaan haittaa.

Näin The Streetsin keikan Koneistossa juurikin kesällä 2004. Ei mullistava, mutta hikinen.

Listamenestys:
UK: #1
US: -

Tsekkaa myös: Let's Push Things Forward, Fit But You Know It

2 kommenttia:

  1. Streetsin kahta ekaa tuli aikanaan kuunneltua, mutta tämä biisi ei kyllä koskaan niin kolahtanut. Oikeastaan kallistuisin muutenkin debyytin puolelle, varmaan siksikin, etten jaksanut niitä sanoituksia niin tarkkaan kuunnella/googlata, mitä konseptialbumi kai vaatisi. Mun valinta taitaisi itse asiassa olla Too Much Brandy tai Weak Become Heroes.

    VastaaPoista
  2. Wesk Become Heroes on munkin Top 5:ssä. Debyytti vakuutti myös ja oli mulle kevään 2002 ehkä merkittävin albumi, vaikkakin vähän hajanainen. Juuri konsepti teki aikanaan seuraajasta jotenkin ehjemmän. Kolmas meni jo vanhan toistoksi, vaikka silläkin on hetkensä.

    VastaaPoista