keskiviikko 22. syyskuuta 2010

93 | The Postal Service – Such Great Heights (2003)

Video

Postilaitos syntyi sivuprojektina ja jäi sellaiseksi, vaikka kummankaan jäsenen päätyö ei ole osoittautunut myyntilukujen valossa merkittävästi suositummaksi. Ben Gibbardhan tunnetaan Death Cab for Cutiesta ja Jimmy Tamborello jostain Dntelistä. Toki Death Cab for Cutien yliopistorock on elektronista poppia varmempi yleisömagneetti.

Albumi Give Up (2003) ei aloittanut listoilla mitenkään kummoisesti, mutta myi pitkään ja hartaasti kahden hittinsä avulla. Nuo hitit olivat We Will Become Silhouettes ja ennen kaikkea Such Great Heights, ehkä paras kappale, jonka Ben Gibbard on koskaan levyttänyt.

En tiedä teistä, mutta minun mielestäni Such Great Heightsin intro on vuosikymmenen tunnistettavimpia ja tavallaan kiteyttää koko 2000-luvun alun indietronica-huuman. Ajanjakson, jolloin kaikki alkoivat yhtäkkiä kehua kilpaa Boards of Canadaa ja muita Warpin artisteja. Rolling Stone -lehti listasi biisin viime vuosikymmenen parhaiden kappaleiden joukossa sijalle 27.

Such Great Heightsiä käytettiin muuten UPS:n mainoksessa. Hauskaa.

Listamenestys:
-

Tsekkaa myös: The District Sleeps Alone Tonight, We Will Become Silhouettes

4 kommenttia:

  1. Kyllä mun täytyy sanoa, että Cutien Tiny Vessels on niin ylivertainen kappale, ettei tämä sille pärjää, jos siis parasta biisiä haetaan. Popsingle tässä tarkoitetussa mielessä se ei taida olla, en muista oliko single laisinkaan.

    VastaaPoista
  2. Täytyy sanoa, etten ole kuullut Tiny Vesselsiä, mutta single se ei tainnut olla, joten sinänsä tähän sarjaan kelpaamaton muutenkin. Mutta otanpa kuunteluun.

    Koko idea lähti ihan hetken mielijohteesta ja lista rönsyilee aika paljon enkä tiedä mitä annettavaa koko touhulla loppujen lopuksi edes on. Kaunis tavoite on jäsentää 2000-luvun popsinglet ja -hitit ja tutkailla, mikä oli oikeasti hyvää. Mutta otoshan on käytännössä mun levyhyllyni eli suppeahko. Samoin analyysit pysynevät verrattain pintapuolisina ainakin näillä sijoilla.

    VastaaPoista
  3. Hieno biisi, pitääkin päivittää Cutie-tietous ajan tasalle.

    VastaaPoista
  4. Ei tässä sarjassa mitään vikaa ole, päin vastoin. Odotan mielenkiinnolla tulevia mahdollisuuksia päästä olemaan samaa ja eri mieltä valitsemistasi hiteistä. Itsekin aikamoinen listapoppi-ihminen kuitenkin...

    VastaaPoista