perjantai 24. syyskuuta 2010

91 | Stereophonics – Dakota (2005)

Video

Listan toinen walesiläisyhtye Stereophonics on huomattavasti menestyneempi, mutta ei ole saanut kriitikoiden arvostusta Suomessa eikä hirveästi kotimaassaankaan. Bändi jopa tölväisi kriitikoita Just Enough Education to Perform -albumin ensimmäisellä singlellä Mr. Writer (2001). Bändissä on muutamia ärsyttäviä elementtejä, mutta toisaalta helmi on aina helmi ja myös kriitikoiden pitäisi se tunnustaa.

No myönnän, onhan bändi tietyllä tavalla yhden hitin ihme minullekin. Dakota on heidän ainoa ykkössinglensä ja bändin ainoa kappale, jota tulee kuunneltua ajasta ja paikasta riippumatta. Kesäisin sen charmi puree vielä paremmin. 2000-luvun alkun The Boys of Summer kenties?

Stereophonicsin studiolevysuosio on kääntynyt jo laskuun, mutta kokoelma Decade in the Sun (2008) on tätäkin kirjoitettaessa Britannian albumilistan Top 75:ssä. Jos haluatte tutustua heidän studioalbumeihinsa, suosittelen avaukseksi Performance & Cocktailsia (1999).

Listamenestys:
UK: #1
US: -

Tsekkaa myös: Have a Nice Day, Vegas Two Times

1 kommentti:

  1. Dakota on ihan hyvä, mutta näin jonkinasteisena kriitikkona en kyllä koskaan tule antamaan näille sitä hemmetin Mr Writeriä anteeksi... muutenkin tylsä orkesteri.

    VastaaPoista