maanantai 22. marraskuuta 2010

32 | Nelly Furtado – Say It Right (2006)

Video

Nelly Furtadolle oli ilman muuta varattu paikka Top 40:ssä, mutta mille biisille? Valintani vaihtui ainakin viidesti, mikä kertoo ennen kaikkea tason leveydestä. Julkaisuhetkellä niskan päällä on Say It Right, mutta katsotaan huomenna uudestaan.

Portugalilais-kanadalainen Furtado nousi tähdeksi radiohiteillään I'm Like a Bird (2001) sekä Turn off the Light (2001), mutta niistä lähti vasta varsinainen kiito: järkyttävän kaunis Try (2003) pohjusti täysosuma-albumia, jonka tunnemme nimellä Loose (2006).

Looselta lohkaistiin neljä toinen toistaan mahtavampaa singleä: Maneater, Promiscuous, All Good Things (Come to an End) sekä tämä Say It Right. Timbalandin tuotantokynä oli tuohon aikaan terävimmillään – ainoa kauneusvirhe oli, että hän tuppautui itsekin mukaan lähes jokaiselle kappaleelle kuten videosta voimme havaita.

Say It Right oli kesän 2006 soundtrack ja kupliva biisi yhdistyykin helposti helteiseen auringonlaskuun. Raukeaan hetkeen, kun maailman kaikki palaset ovat kohdallaan – ainakin ajatuksissa. Lisäksi tämä soi paljon Madridin matkalla samana syksynä. Ihana kappale.

Listamenestys:
UK: #10
US: #1
FI: #15

Tsekkaa myös:
Try, Maneater

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti