torstai 4. marraskuuta 2010

50 | Goldfrapp – A&E (2008)

Video

Tymäkkä elektropop vai maalaileva electronica, sitä Alison Goldfrapp ja Will Gregory eivät ole koskaan osanneet päättää. Niinpä he ovat tehneet molempia, mikä ei välttämättä ole ollut yhtyeen listamenestyksen kannalta paras ratkaisu, mutta ainakin taannut normaalia poptyrkkyä pidemmän uran.

Kaikki tarkasteltavaan ajanjaksoon mahtuneet neljä albumia ovat hyviä levyjä, mutta koulukunnat ovat jakautuneet: jos rakastat Felt Mountainia (2000) et todennäköisesti suuremmin ihastunut Black Cherryyn (2003). Vastaavasti jos koit, että Supernature (2005) kirkasti bändin soundin huippuunsa, petyit Seventh Treehen (2008).

Minä olen ollut skitsosti sekoitus molempia. Kuten sanoin, kaikki neljä albumia ovat hyviä, mutta jokainen potee lastentauteja.

Asiaan. A&E oli Seventh Treen kohottava ensimmäinen single. Pidin sitä talvella 2008 itsestäänselvästi vuoden parhaana kappaleena, eikä ennustus mennyt tätä rankingia silmäillessä pahasti pieleen. Vaikea sanoa, miksi A&E on niin hyvä, se vain on. Popballadi on vaikea taiteenlaji, mutta A&E suoriutuu erinomaisesti aivan kaikesta. Liitää kuin neitoperho - tai ehkä pikemminkin suruvaippa.

Goldfrapp tekee musiikkia vakavissaan. Siksi maalaileva pop pukee heitä kuitenkin elektrojumppaa paremmin. Ja ainahan voi turvautua remikseihin.

Listamenestys:
UK: #10
US: -

Tsekkaa myös: Utopia, Ooh La La

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti