torstai 18. marraskuuta 2010

36 | Christina Aguilera feat. Redman – Dirrty (2002)

Video

Christina Aguilera
otti ison riskin seuratessaan esikoisalbumiaan (1999) ja Lady Marmaladea (2001) tällä, miten sen nyt muotoilisi, rohkealla kappaleella. Suorastaan pornolla.

Dirrty oli ensimmäinen lohkaisu Stripped-albumilta (2002) ja jäi Yhdysvalloissa telineisiin, mutta vietti Britanniassa pari viikkoa singlelistan ykkösenä. Tuottaja Dana ”Rockwilder” Stinson sai siitä toiseksi isoimman hittinsä mainitun Lady Marmalade -coverin jälkeen. Biisi on mahtava sekä tuotannoltaan että Aguileran presenssin osalta. Siinä on jotain sellaista, mitä kaipaan myös 2010-luvun poppiin: pitää uskaltaa, pitää laittaa itsensä likoon. Ei riitä, että biisit laulaa nauhalle ja valitsee singlen. Ei ei.

Stripped-kausi oli Aguileralle menestyksekäs muutenkin: melkein yhtä hyvä Beautiful oli vielä isompi hitti ja Fighter lienee neidon kiitellyin biisi. Erinomaisia kappaleita, mutta eivät yhtä rohkeita kuin Dirrty.

Lady Gaga on hieno artisti, ja Dirrtyn videosta sekä Aguileran tuonaikaisesta habituksesta voi poimia elementtejä, jotka selvästi inspiroivat Gagaa. Ihmeellistä, että Aguileraa syytetäänkin nyt Lady Gagan matkimisesta.

Listamenestys:

UK: #1
US: #48
FI: #20

Tsekkaa myös: Beautiful, Ain't No Other Man

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti