sunnuntai 7. marraskuuta 2010

47 | Liekki - Korppi (2003)

Spotify

En ollut ainoa, joka ihastui Liekkiin, koska Karkkiautomaatti-yhtyeen Suudelmilla-albumi (1998) on niin mahtava. Innostus kantoi epätasaisen, mutta parhaimmillaan huikean Magionkin (2001) yli. Onneksi kantoi, sillä Korppi (2003) on 2000-luvun hienoimpia albumeita.

Kuulin Korpin (siis biisin) ensimmäistä kertaa matkalla armeijan viikonloppuvapaalle. Oli kuulas keväinen ilta ja tippa tuli linssiin. Syitä taisi olla monia, mutta Korppi oli se laukaiseva voima. Olen siitä lähtien suhtautunut biisiin hyvin tunteellisesti. Kuuntelen kappaleen harvoin, mutta aina hartaudella.

Korpissa on selittämätöntä voimaa ja kauneutta, aivan kuten itse linnussakin. Sanoitus on perin kryptinen, mutta Liekillä laulu onkin aina ollut vain instrumentti muiden joukossa. Korppi olisi sykähdyttävä ilman ihmisääntäkin.

Tämä on listan ensimmäinen kappale, josta ei löytynyt videota. Spotify-linkki kelvannee.

Listamenestys:
FI: -

Tsekkaa myös: Aave, Pienokainen

3 kommenttia:

  1. Magion ja Korpin suhteen olen hieman päinvastaistam mieltä. Tosin Korppi on kyllä yhtenäisempi, mutta Magio, niin, maagisempi.

    Hieno levy Korppikin silti on. Olen kuitenkin sijoituksesta vähän yllättynyt, kun ei Liekki oikeastaan ole mikään singlebändi. Itselleni on aina tuottanut vaikeuksia nostaa bändin tuotannosta esiin yksittäisiä kappaleita.

    VastaaPoista
  2. Vähän outo valinta, joo. Mutta käytännössä tunnepohjainen. Tässä olisi voinut olla myös jokin Ville Leinosen vuosituhannen vaihteen kappale.

    Liekillä ei ole kyllä ollut paljoa annettavaa enää muutaman ensimmäisen levyn jälkeen. Jotenkin se maailma on jo nähty ja kuultu, kun oma makukin muuttuu.

    VastaaPoista
  3. Tuosta viimeisestä samaa mieltä - kuten nyt tuntuvat kaikki muutkin olevan. Rajan piirsin taa oli mielestäni vielä oikein hyvä levy, mutta sen jälkeen Liekin toimintaa on leimannut jonkinlainen yleinen väsähtäneisyys. Yhtye ei ole onnistunut itsekään vaikuttamaan innostuneelta tekemisistään.

    VastaaPoista