keskiviikko 3. marraskuuta 2010

51 | Mansun – I Can Only Disappoint U (2000)

Video

Listan puoliväli saavutetaan tämän komean brittipoppiksen tahdissa. Mansun ei yhtyeenä merkitse minulle yhtään mitään verrattuna Bluriin, Suedeen tai Radioheadiin, mutta I Can Only Disappoint U paljon enemmän kuin mikään Blurin, Sueden tai Radioheadin 2000-luvun single. Voisi sanoa, että siihen kiteytyi erään 17-vuotiaan nuoren miehen elämäntilanne. Siihen, ja Coldplayn Parachutes-albumiin.

I Can Only Disappoint U:n melodiakulku on suorastaan jumalainen. Siitä huolimatta biisi vaikuttaa jääneen hieman kesken, sillä se ei oikeastaan kasva introaan suuremmaksi missään vaiheessa, mutta tunne ja henkilökohtaiset konnotaatiot ovat tässä yhteydessä paljon tärkeämpiä. ”You sing like Sinatra, always.”

Mansun hajosi levyttäessään flopannutta Kleptomania-albumia vuonna 2004.

Puolivälin krouvissa siis ollaan. Jatkosta voin paljastaa sen, että hittipopin osuus lisääntyy selvästi sijoihin 51-100 verrattuna, mutta mahtuu mukaan kenties yllättäviäkin valintoja.

Listamenestys:
UK: #8
US: -

Tsekkaa myös: Electric Man, Fool

2 kommenttia:

  1. Jaaha, taas vanhoja brittipop-suosikkiviisujani. Onhan tämä komeaa, vieläkin tulee silloin tällöin kuunneltua. Albumikokonaisuuksista olen eniten soittanut Attack of the Grey Lantern -debyyttiä. Sekin on täynnä nostattavia kertosäkeitä sun muuta kivaa.

    VastaaPoista
  2. Pistinpä juuri puuttuvia Mansun-julkaisuja hankintaan. Jokseenkin aliarvostettu yhtye kaikin puolin.

    VastaaPoista