tiistai 16. marraskuuta 2010

38 | Spiller feat. Sophie Ellis-Bextor – Groovejet (2000)

Video

Wikipedian mukaan tämä biisi oli ensimmäinen iPodissa soitettu kappale. Kymmenen vuotta myöhemmin minulla ei vieläkään ole moista vehjettä.

On kiinnostavaa, miten italialainen dj Cristian Spiller jäi lähes kuriositeetiksi omalla singlellään. Groovejetin kirjoitti popnero Rob Davis, lauloi maailman hienostunein poptyrkky Sophie Ellis-Bextor ja osin tuotti Boris Dlugosch. Spillerin oman listauran mahdollisuuksista kertoi sekin, että tyhjänpäiväistä seuraajaa Cry Babyä saatiin odottaa kaksi vuotta ja se oli jättimäinen Top 40 -suksee (UK: #40). No, tanssimusapiireissä listamenestyksellä ei ole niin väliä.

Groovejet on kuitenkin mestariteos kaikin puolin. Biisin kevyt housepoljento kutsuu liikehtimään elegantisti, on toinen juttu, miltä liike näyttää. Ellis-Bextor kujertaa tavoilleen uskollisesti lähes jumalaisesti.

Ellis-Bextorin oma ura lähti Groovejetin avulla kunnon kiitoon: Take Me Home, Murder on the Dancefloor, Get Over You sekä ennen kaikkea muutaman vuoden takainen mahtialbumi Trip the Light Fantastic (2007). The Feeling -kitaristi Richard Jonesin kanssa hynttyyt yhteen lyönyt Ellis-Bextor vakuutti viimeksi Armin van Buurenin singlellä Not Giving Up on Love.

Listamenestys:

UK: #1
US: -
FI: #6

Tsekkaa myös: Murder on the Dancefloor, Me and My Imagination (Sophie Ellis-Bextor)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti