maanantai 15. marraskuuta 2010

39 | Morrissey – First of the Gang to Die (2004)

Video

Steven Morrissey taitaa olla maailman paras popartisti. Kriitikot sekä ostava yleisö ovat harvoin yhtä mieltä mistään, mutta en ole kenenkään koskaan nähnyt tai kuullut haukkuvan Morrisseyta. Missään, koskaan.

Heräsin The Smithsin ja Morrisseyn nerouteen varsin myöhään. Eihän sitä 90-luvulla ehtinyt sellaista tiedostavaa musiikkia etsiskellä, kun piti kuunnella europoppia ja Michael Jacksonia. Lisäksi Morrisseyn tauko 1997-2004 osui oman nuoruuteni kannalta varsin pahaan rakoon.

Mutta kun iski, niin iski kunnolla. First of the Gang to Die uppoaa vaivatta Morrisseyn merkkipaalujen joukkoon, samoin loistava paluualbumi You Are the Quarry (2004). En ole vieläkään varma, mistä Morrissey tässä oikeastaan laulaa. Omasta rakkauselämästään vai oikeasti pyssyä heiluttavasta Hectorista, joka ryöstää paitsi ihmisiä myös sydämiä vai jostain muusta? Sävellys on erinomaisen suoraviivainen ja koukuttavan kohottava.

You Are the Quarrylta lohkaistiin huimat neljä Top 10 -brittihittiä. First of the Gang to Dien b-puoli My Life Is a Succession of People Saying Goodbye on myös mainio biisi.

Olen aina unelmoinut Elton Johnin ja Morrisseyn yhteistyöstä. Sen tiellä lienee kuitenkin jonkinlaisia esteitä.

Listamenestys:
UK: #6
US: -

Tsekkaa myös: Irish Blood English Heart, Let Me Kiss You

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti