lauantai 13. marraskuuta 2010

41 | Gnarls Barkley – Crazy (2006)

Video

Ah, Crazy. Mahtavan popvuoden 2006 eräänlainen outolintu. Biisi, joka kuulostaa aina ajattomalta. Biisi, joka teki Cee-Lo Greenistä kerralla tunnetumman kuin hänen kaikki soolosinglensä ja -albuminsa yhteensä. Biisi, jonka ansiosta Danger Mouse julistettiin neroksi.

Crazy oli hitti jo syntyessään, aivan kuten Cee-Lon tuorein menestys Fuck You. Maailmassa on vielä sen verran toimivia popkorvia, että tällaisilla kappaleilla ei yksinkertaisesti voi jäädä marginaaliin.

Yritin tätä listaa varten miettiä, miksi Crazy on niin hyvä biisi. En keksinyt vastausta. Kai se on yksinkertainen sävellys, sillä instrumentit kuulostavat hyvinkin päälleliimatuilta. Säkeistöjä tahdittaa perusbiitti ja jouset tupsahtavat jostain kertosäkeeseen, jonka herra Green laulaa falsetissa. Kolmen minuutin kohdalla on aika lopettaa. Mystisestä vetovoimasta kertoo sekin, että Crazy oli ehkä toinen biisi, jonka kirjoitin ylös listatessani näitä kappaleita.

Kaksikon St. Elsewhere -albumilla (2006) on kunnianhimoisempiakin tekeleitä, mutta parempia popsinkkuja? Ei missään nimessä.

Listamenestys:
UK: #1
US: #2
FI: #3

Tsekkaa myös: Smiley Faces, Gone Daddy Gone

2 kommenttia:

  1. Kyllä tämä jaksaa aina vaan viehättää. Itselläni olisi kaiketi vielä korkeammalla. Tässä on yksi niitä melodioita, joista tulee ihan fyysisesti hyvä olo.

    VastaaPoista
  2. Oli mullakin aluksi Top 20:ssä asti, mutta sitten hetken kuulosti taas tylsemmältä. Viehättää siis ailahdellen. Taisin kuunnella puhki aikoinaan.

    VastaaPoista