tiistai 30. marraskuuta 2010

24 | Madonna – Music (2000)

Video

"Hey mr. DJ, put a record on. I wanna dance with my baby". Kuolematon biisin avaus, jonka jälkeen ei voi mennä metsään.

Mirwais loihti Madonnan Music-albumille ja omalle Production-levylleen aivan mahtavasti pulppuavia tanssibiittejä. Sittemmin on ollut hiljaisempaa. Piti oikein googlata, mitä sveitsiläisherra puuhailee nykyisin. Ei ilmeisesti paljon mitään. Sääli.

Ray of Lightin (1998) ja Musicin väliin mahtui vain kaksi vuotta, mutta musiikillisesti ja imagollisesti kuilu vaikutti Grand Canyonin levyiseltä. Joogaavasta äidistä sukeutui H&M-lookilla varustettu tanssidiiva, joka heilui MTV:n bileissä pukeutuneena Kylie Minogue -paitaan. Tätä samaa hauskanpitomenoa tarjoili Music, joka pursuaa koukkuja 70-luvun tyyliin 2000-luvun biiteillä varustettuna – ja on siellä taas se vocoderkin, joskaan ei aivan ihan yhtä raivostuttavana kuin yleensä.

Madonnan viimeaikaisia levytyksiä kuunnellessa hämmästyttää, miten hyvä hän joskus on ollut. Ja epäilemättä vielä joskus tulevaisuudessa on. Nyt meneillään lienee kuitenkin rouvan uran tyhjänpäiväisin vaihe. Live-esiintyjänä ja artistina hän on yhä timanttinen, se todistettiin hienolla Helsingin-keikalla viime vuoden elokuussa.

Listamenestys:
UK: #1
US: #1
FI: #2

Tsekkaa myös: What It Feels Like for a Girl, Sorry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti