keskiviikko 1. joulukuuta 2010

23 | Lady Gaga – Bad Romance (2009)

Video

Lady Gagan Bad Romance ehti juuri ja juuri mukaan, sillä se julkaistiin viime vuoden marraskuussa The Fame Monsterilla. Esimerkiksi Keshan Tik Tok jäi rannalle, koska biisin julkaisupäivä venyi tammikuulle.

Olen samaan aikaan iloinen ja hämmästynyt Lady Gagan saamasta positiivisesta kohtelusta. Osaan nimetä heti viisi musiikillisesti vähintään saman tason poptähteä. Kyseessä lieneekin Madonna-ilmiö: Gaga on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tuonut itseään tykö oikealla tavalla. Imagostahan asiassa on pitkälti kyse. Kriitikoiden ylistys on maallikon näkökulmasta hieman outoa – aivan kuin Lady Gaga olisi tehnyt popista yhtäkkiä salonkikelpoista. Ja vielä Akonin levymerkillä! Ooh, sehän osaa laulaa!

Ei silti, rautaisilla biiseillä kuten Poker Face, Telephone, Dance in the Dark ja Bad Romance saavutettu suksee on erittäin ansaittua. Jos hän olisi pusertanut The Fame -projektin yhdeksi 12 biisin albumiksi, puhuisimme mestariteoksesta myös albumimitassa.

Bad Romance kirkasti kaiken Poker Facen pophittipotentiaalin: älytön hokema, kohoava kertosäe ja tappavan tehokas jytke. Video on fantastinen, Alexander McQueen R.I.P.

Listamenestys:
UK: #1
US: #2
FI: #1

Tsekkaa myös: Poker Face, Telephone

2 kommenttia:

  1. Täytyy myöntää, että mullekin Gaga on näistä tämän sukupolven poptähtösistä selvästi kovin. Väittäisin kyllä, että sillä on parhaat biisit - ja nimenomaan aika monta popherkkua, siinä missä jonkun Rihannan singleistä löytyy minun korviini vain pari, kolme yksittäistä helmeä. Olen tietysti 90-luvun eurodancen kasvatti, ja Gagan hiteissä on makuuni juuri sopivasti tuon aikakauden juustoista häikäilemättömyyttä. Ja riittävän vähän R&B:tä...

    VastaaPoista
  2. Ehkä tuo "riittävän vähän r&b:tä" on juuri se pointti, mikä puree Suomessa. Tuntuu silti jotenkin hassulta, että koska Lady Gaga on kiinnostava hahmo, hänen musiikistaan voi pitää kuka tahansa joutumatta puolustelemaan näkemystään.

    Rihannaan palaan kohta, mutta ei hänellä ole kyllä ainuttakaan edes lähes The Fame Monsterin tasoista albumia.

    VastaaPoista