perjantai 10. joulukuuta 2010

14 | Aaliyah – Try Again (2000)

Video

Aaliyah Haughton on listan ainoa vainaja ja oikeastaan ensimmäinen tähti, jonka kuolema kosketti minua henkilökohtaisesti. Olin juuri hankkinut neidon nimettömän kolmannen albumin, joka on yhä 2000-luvun kovimpia rytmimusiikkituotoksia.

Timbalandin tuotantoonhan Try Againkin nojaa ja hyvä niin. Timbaland on yhden tempun poni, mutta tempun onnistuessa jälki on murhaavan hyvää. Kyse on todella pienistä nyansseista: siitä, osuvatko kilkutukset oikeaan kohtaan ja miten kierosti kieppuvaksi biitti muovataan.

Parasta Try Againissa onkin Timbalandin biitti. Aaliyah'n laulu on tässä ympäristössä vähän kuin helmiä sioille, sillä taustat valloittavat estradin. Tarkemmassa kuuntelussa Aaliyah'n vokaaleistakin paljastuu hienouksia, kuten kolmen minuutin kieppeillä kuultava sielukas äänenkäyttö.

Laulajana Aaliyah ei ollut mitenkään erityinen, hyvä toki, mutta lähinnä samassa sarjassa Myan, Brandyn ja Monican kanssa. Kuolema teki hänestä etenkin Euroopassa suuremman tähden kuin mihin hän ikinä eläessään olisi kyennyt.

Try Again julkaistiin ensimmäisen kerran Romeo Must Die -leffan soundtrackillä. Videossa Jet Li liiteleekin hupaisasti. Tämä oli myös ensimmäinen Hot 100 -listan kärkeen pelkin radiosoittopistein noussut kappale.

Listamenestys:

UK: #5
US: #1

Tsekkaa myös: We Need a Resolution, I Care 4 U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti