sunnuntai 19. joulukuuta 2010

5 | Pet Shop Boys – Love, etc. (2009)

Video

Pet Shop Boys on kaikkien aikojen mahtavin popyhtye, joten keskityn lähinnä tähän nimenomaiseen kappaleeseen.

Love, etc. on siinä mielessä kiinnostava PSB-single, että siitä kuuluu läpi harvinaisen paljon yhteistyökumppanin, tällä kertaa Xenomanian, vaikutus. Yleensä Neil Tennant ja Chris Lowe onnistuvat kuulostamaan vain itseltään, mutta tämän tunnistaa kyllä Xenomanian kappaleeksi. Ei tosin ole yhtä räikeästi tuottajiensa kuuloinen kuin saman Yes-albumin More Than a Dream.

Mutta eipä se haittaa. Teknisesti Love, etc. ei aiheuta samanlaisia vilunväristyksiä kuin listan rohkeimmat mestariteokset, kuten sijan yhdeksän Ms. Jackson, mutta siinä on jotain perustavanlaatuisen huimaavaa. Jos sanaa popkarkki voi koskaan käyttää oikeassa paikassa, nyt olisi se paikka. Jotkut bändit ja artistit yrittävät liikaa kerta toisensa jälkeen, Pet Shop Boys ei kuulosta koskaan väkinäiseltä.

Love, etc. kulkee kuin juna raiteillaan perusbiitin varassa. Biisissä ei ole ainuttakaan suvantokohtaa, vaan se etenee huipusta toiseen. Vaikka sävellys sinänsä on melko tavanomainen, Tennant on äänessä tarpeeksi viedäkseen kappaletta vahvasti eteenpäin. Säkeistön ja kertosäkeen väliin huokaistu ”Oh” saattaa olla musiikkihistorian paras ”oh”.

Lisää elämän perustotuuksia: You don't have to be beautiful but it helps.

Tämä ei tietenkään ole 2000-luvun paras PSB-biisi, mutta siis vuosikymmenen viidenneksi paras popsingle.

Listamenestys:
UK: #14
US: -

Tsekkaa myös: Ihan mikä tahansa 2000-luvun Pet Shop Boys -single.

2 kommenttia:

  1. Upea faniasenne! Jos sä olet asteikolla yhdestä kymmeneen täyden kympin PSB-fani, niin mä olen kai 9,5.

    (Välihuomio: tällä sekunnilla, tätä kirjoittaessani iTunesin shuffle alkoi soittaa Love Etc:tä. Hämmentävää.)

    Onhan tämä nerokas kappale. Ei yhtään turhaa sekuntia, eikä yksi loistava kertosäe tietenkään riitä yhteen biisiin. Ainakin parhaita 2000-luvun PSB-biisejä tämä on. Singleistä varmaankin paras. Ylivoimaisin kappale on toki The Sodom And Gomorrah Show, tuo It's a Sinin rentoutuneempi päivitys.

    VastaaPoista
  2. En kai ihan täyden kympin, ainakaan, jos mittarina pidetään levyjen keräilijöitä. En edes omista heidän kaikkia julkaisujaan. Mutta fanius onkin mielentila.

    Yhdyn näkemykseesi The Sodom and Gomorrah Show'sta.

    VastaaPoista