keskiviikko 15. joulukuuta 2010

9 | Outkast – Ms. Jackson (2000)

Video

Ei ollut vaikea päättää, mikä Outkast-biisi selviäisi kymmenen parhaan joukkoon. Hey Ya (2003) saattaa olla kepeämpi instant-hitti, mutta Ms. Jacksonia ei voi vastustaa. Aivan puhdasta neroutta.

Ms. Jacksonissa piilee upotettuja koukkuja kuin miljoonapilkissä konsanaan. Jo introsta lähtien on selvää, että nyt ei olla tekemisissä minkään tavallisen hip hop -hitin kanssa. Nyt kaadetaan raja-aitoja ja keksitään kaikkea uutta kivaa.

Sopivasti nytkähtänyt biitti, for ever ever -kohta sekä marssitorvet biisin loppupuolella viehättävät aina ja ikuisesti. Biisi ei vanhene ollenkaan, vaan olisi yhtä vallankumouksellinen julkaistaessa vaikka huomenna. Mihin tällainen nerous on kadonnut valtavirrasta?

Lisäksi sanoituksessa piilee ehkä kaikkien aikojen paras elämänviisaus: ”You can plan a pretty picnic but you can't predict the weather.”

Videon elukat ovat aivan mahtavia. Etenkin pöllö.

Listamenestys:

UK: #2
US: #1
FI: #8

Tsekkaa myös: B.O.B., The Way You Move

1 kommentti:

  1. Nyt on oltava sanasta sanaan samaa mieltä. Introsta viimeiseen nuottiin aivan silkkaa neroutta, ja tottakai tämä on Outkastin paras biisi, vaikka monesta muustakin tykkään. 2000-luvun paras hiphop-biisi, sanoisin.

    Ja pöllö!

    VastaaPoista