tiistai 14. joulukuuta 2010

10 | Gwen Stefani – Cool (2004)

Video

Top kympissä ollaan. Jos lista on tähän mennessä mennyt mielestänne päin seiniä, niin käännettä parempaan tuskin tapahtuu.

Ja jos Robyn on tämän hetken huimin popartisti, Gwen Stefani antaisi kovan vastuksen, jos vain äitiydeltään ja No Doubt -soutamiselta ja huopaamiseltaan ehtisi.

Stefanin sooloesikoinen Love. Angel. Music. Baby. (2004) on harvinaisen onnistunut popalbumi, joka elää yhtä lailla Stefanin itsensä kuin huimien yhteistyösuoritusten varassa. Tuntuu että jokainen Dallas Austinista Linda Perryn, Nellee Hooperin, Dr. Dren ja Pharrellin kautta Eveen sai levylle itsestään kaiken irti.

Cool on Austinin kirjoittama katkeransuloinen balladi, joka ei teknisesti ole mikään maailman nerokkain biisi, mutta se on hämmästyttävän kompakti, simppeli ja täynnä erilaisia tasoja. Lisäksi Stefani tulkitsee kappaleen aivan upeasti, mitä video vielä korostaa. ”Remember Harbour Boulevard/The dreaming days when the mess was made/Look how all the kids have grown/We have changed but we're still the same/After all that we've been through/I know we're cool.”

Ihanan kasaria ja aivan mahtavaa popkäsityötä. Tosin ne, joiden mielestä Stefanin laulu muistuttaa teloitettavan lampaan määkimistä tuskin kääntävät kelkkansa tämän ansiosta.

Odotin pari vuotta, josko erinomaisesta The Sweet Escape -kiertueesta olisi tehty dvd, mutta sellaista ei ikinä ilmestynyt. Nyyh. Joka tapauksessa Helsingin-keikka on eräs parhaita näkemiäni popkeikkoja.

Listamenestys:
UK: #10
US: #13
FI: #18

Tsekkaa myös: What You Waiting for, Hollaback Girl

2 kommenttia:

  1. Voisin kommentida top kympin kaikkia biisejä edes lyhyesti, sen tämä blogi on ansainnut.

    Tämä on hyvä balladi, jota en silti itse päästäisi likikään näin korkealle. Listalle olisin Gweniltä valinnut What You Waiting Forin, joka on vuosituhannen harvoja vuodesta toiseen toimivia ja monella tasolla nerokkaita hömppäpoppiksia. Jotain sen hienoudesta kertoo se, että myös Franz Ferdinandin coveri pelittää omalla tavallaan yhtä hyvin.

    VastaaPoista
  2. What You Waiting For on kyllä eri mahtava sekin. Tässä Gwen pääsee jotenkin enemmän iholle kuin monessa muussa kappaleessaan. En tiedä. Mutta esikoiselta ei kyllä heikkoa hetkeä löydy. The Sweet Escape sen sijaan meni kyllä totaalisen räiskimiseksi, kunnes viimeiseksi kappaleeksi säästettiin aivan mahtava Wonderful Life: http://www.youtube.com/watch?v=dh1SnBORTdo

    Pesee Hurtsin samannimisen biisin, muttei ihan Blackia. Vieläkin harmittaa, ettei sitä julkaistu singlenä.

    VastaaPoista