perjantai 17. joulukuuta 2010

7 | PMMP – Pariterapiaa (2009)

Video

Jottei menisi aivan ulkomaalaisten hehkuttamiseksi, niin otetaanpa mukaan Paula ja Mira. Mahtavuutta. Rusketusraidat-rallatuksellaan tutuksi tullut PMMP oli heti minun papereissani suomipopin suuruus, mikä todistettiin viimeistään Joutsenet-kaunokilla (2003).

Jori Sjöroosin omien projektien tuotokset ovat ajoittaisesta hyvyydestään huolimatta aika kaukana siitä, mitä hän on saanut aikaan PMMP:n hovisäveltäjänä. Toki musiikkityyli on ollut erilainen, mutta voiko joku oikeasti väittää, että esimerkiksi Magenta Skycoden rosterissa on tämäntasoisia ikivihreitä? No, olenkin ”yksi hyvä poppis on parempi kuin kourallinen keskitason indietä” -koulukuntaa, vaikka indietä kuuntelenkin.

PMMP on muuttunut sanoituksissaan mielestäni ajan myötä suoremmaksi. Pariterapiaa lukeutuu heidän mestariteoksiinsa myös sillä saralla. Biisi on erittäin viehättävä sekoitus elektropoppia ja suomirockia, jota ei haittaa edes killerikertsin puute.

Livenä PMMP on kotimaisten esiintyjien sarjassa aivan yliveto. Todistusaineistona muun muassa oheinen video.


Listamenestys:

FI: #12

Tsekkaa myös: Rusketusraidat, Päiväkoti

2 kommenttia:

  1. PMMP:stä mulla on paljon hyvää sanottavaa, mutta tämä biisi ei ole siellä kärkipäässä. Tosin Veden varaan -levyn myötä ajauduin Seiskaa myöten uutisoituun henkilökohtaiseen kahnaukseen Paula Vesalan kanssa, mikä saattaa värittää näkemyksiäni tuon levyn materiaalista...

    PMMP ei mielestäni ole koskaan ollut parisuhdebiiseissä parhaimmillaan, ja singlehittibändinäkin se on ongelmallinen. Sellaiset albumiraidat kuin Kesä -95, Kovemmat kädet ja Matoja ovat itseeni vedonneet eniten. Ei tämäkään toki huono sävellyksenä ole, mutta haisee laskelmoidulta.

    VastaaPoista
  2. Heh, keltainen lehdistö turmelee.

    PMMP:n parhaat biisit ovat järjestään albumiraitoja. Kesä-95 on aivan erinomainen kappale, samoin Kovemmat kädet ja tuoreimman albumin San Francisco.

    VastaaPoista