lauantai 11. joulukuuta 2010

13 | Britney Spears – Toxic (2003)

Video

Kummallista, miten pitkän uran voi rakentaa julkaisemalla pelkästään toisten sorvaamaa hittipoppia. Britney Spearsin artistipersoona on todella tylsä eikä hän osaa edes laulaa mitenkään erityisen hyvin. Mutta muut avut ovatkin kohdallaan. With a little help from her friends.

Ruotsalaiset olisivat voineet adoptoida Britneyn, sillä paria hittiä lukuun ottamatta hänen suurimmat menestyksensä ovat svedujen käsialaa. Tämän Toxicin kirjoittivat BloodShy & Avant, jotka sittemmin rupesivat julkaisemaan huomattavasti kesympiä biisejään itse nimellä Miike Snow.

Ja onhan Toxic aivan fantastinen biisi. Se on niitä kappaleita, joista jokainen tykkää tai ainakin arvostaa, myönsi tai ei. Biisin soundi kuulostaa hieman vanhentuneelta, mutta herttaisella tavalla. Aivan mahtava sävellys pääsee esiin ennen kaikkea säkeistöissä ja kertosäkeessä pilkahtava americana-kitara on suorastaan nerokas keksintö.

Laulajana Britney on ollut aina enemmän robotti kuin taidollaan briljeeraava lintunen. Äänelläänhän se variskin laulaa, ei tosin efektien läpi.

Kaikista puutteistaan huolimatta, tai ehkä niiden takia, Britney on hieno poptähti. Esimerkiksi Gimme More -videota on todella vaikea ylittää (tai alittaa), mikä tekee hänestä entistä helpomman diggailun kohteen. Sitä paitsi Gimme More on aivan huikean hyvä biisi.

Listamenestys:
UK: #1
US: #9
FI: #8

Tsekkaa myös: Gimme More, Womanizer

1 kommentti:

  1. Täytyy hieman vetää sanoja takaisin Britneyn lauluäänestä. Efektoitu nykytyyli on jättänyt varjoonsa sen tosiasian, että uran alussa neiti lauloi myös varsin komeasti, kuten esimerkiksi kuullaan kappaleilla Sometimes ja I'm Not a Girl, Not Yet a Woman.

    VastaaPoista