tiistai 21. joulukuuta 2010

3 | Belle and Sebastian – I'm Waking Up to Us (2001)

Video

Rakastan Belle and Sebastiania syvästi, joten heidän sijoituksensa kärkipaikoille oli itsestään selvää. Ja biisin valintakin oli suhteellisen helppo, sillä I'm Waking Up to Us on kaikkien aikojen paras joulusingle. Jos joulusingle tarkoittaa sitä, että kappaleessa viitataan edes hitusen jouluun ja se on julkaistu joulun alla.

Biisin ehdoton parhaus piilee hienossa sanoituksessa, joka menee heti suoraan asiaan ja jossa ruoditaan mahdotonta suhdetta, tai lähinnä suhteen toisen osapuolen mahdottomuutta, mutta pinnaltaan kaikki unohtuu jouluna: ”My anger turns to pity and to love/The season has arrived.” Kuolematonta. Stuart Murdoch kirjoitti tämän ilmeisesti Isobel Campbellista. ”She grew up and left the rest of us.”

Toisen säkeistön alussa perusnapakkaan B&S-kappaleeseen tulevat mukaan aivan jumalaiset puhaltimet. Bändi käyttää niitä paljon muutenkin, mutta tässä ne ovat jotenkin aivan erityisen hurmaavat. Kolmannessa tilaa nappaa vuorostaan poikkihuilu. Ja mainitsinko jo jousisovituksen?

Popmusiikkia parhaimmillaan.

Listamenestys:
UK: #39
US: -

Tsekkaa myös: Ihan mikä tahansa Belle and Sebastianin 2000-luvun single – tai pikemminkin kaikki ep:t.

1 kommentti:

  1. Ei tullut joulun aikaan piipahdettua täällä, joten kommentoin nämä viimeiset nyt vähän viiveellä.

    B&S:n osalta olen aina keskittynyt 90-luvun puolen matskuun, eikä tämäkään ole erityisen tuttu biisi. Mutta sinun faniutesi oli toki tiedossa, joten en osaa yllättynytkään olla. Itse en osaisi nostaa bändin 2000-luvun tuotoksista mitään nimenomaista esiin.

    VastaaPoista