maanantai 13. joulukuuta 2010

11 | Robyn & Kleerup – With Every Heartbeat (2007)

Video

Heitin kuvitteellista kolikkoa siitä, onko Robynille varatun sijan biisi yllätyshitti With Every Heartbeat vai Be Mine (2004). Lopulta kallistuin ensin mainitun puolelle.

Biisithän ovat keskenään varsin erilaisia, mutta Robyn käyttää usein samoja teemoja – hieman kyllästymiseen asti. Rakkaus on ihanaa, mutta se sattuu.

With Every Heartbeat on niitä harvoja biisejä, jonka ensikuuntelun muistan. Tai muistan lähinnä, millaisia fiiliksiä se herätti. Biisi oli pakko kuulla heti uudestaan ja kuuntelin sen uudestaan niin monta kertaa, että siitä tuli eräs Last.fm-tilini perusteella eniten kuuntelemistani biiseistä.

Upean helkkyvä ja kaunis sävellys pääsee parhaiten oikeuksiinsa akustisena versiona, mutta alkuperäisessä on jotain selittämätöntä voimaa. Kun Robyn toistaa mahdottomasta rakkaudesta kertovan sanoituksen kliimaksia ”And it hurts with every heartbeat” Kleerupin luoman tunnelmallisen synamaton päälle, harva pystyy olemaan vaikuttumatta.

Grammy-ehdokkaanakin keikkuva Robyn taitaa olla planeettamme kovin poptähti tällä hetkellä. Ei hassummin omaa lafkaansa pyörittävältä ruotsalaiselta, joka vaikuttaa aina yhtä herttaiselta yhdistelmältä naapurintyttöä ja diskodiivaa.

Nyt kun jäljellä on top kymppi, runsaslukuinen lukijakunta voisi heittää arvauksia sinne päässeistä kappaleista ja artisteista. Tai siitä, ketkä siellä eivät ainakaan ole..

Listamenestys:
UK: #1
US: -

Tsekkaa myös: Be Mine, Who's That Girl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti