torstai 2. joulukuuta 2010

22 | Will Young – Leave Right Now (2003)

Video

Will Young on kevyesti parasta, mitä Britannian Idol tai X Factor on saanut aikaan. Popstarsissa luotu Girls Aloud puolustaa myös paikkaansa popmaailmassa.

Youngin ura ei toki lähtenyt käyntiin perinteisine cover-loilotuksineen mitenkään mullistavasti, mutta toinen albumi Friday's Child (2003) sulatti sydämiä oikein urakalla. 80-luvun popvaikuttaja Stephen Lipsonin alaisuudessa väsätty albumi yhdisti peruspopin sielukkaisiin torvisektioihin sekä tyylikkäisiin jousiin ja parivaljakko muisti kirjoittaa muutaman kappaleenkin. Leave Right Now tosin on toisen popmestarin Eg Whiten kynästä. Joka tapauksessa, tuloksena oli suorastaan riemukkaan ilmava ja raikas poplevy – varsinkin, kun sitä kuuntelee ylituotetun popin armon vuonna 2010.

Leave Right Now on tietenkin Friday's Childin kohokohta. Biisi kuuluu sarjaamme ”Tämän kappaleen olisin halunnut tehdä”. Se on myös eräs korkeimmalle rankkaamistani balladeista. Melodia on todella kaunis samoin kuin Youngin ääni. Tulkinta taiteilee haurauden ja voimakkaan ”minä selviän tästä” -fiiliksen välimaastossa. Näin se pitää tehdä.

Leave Right Now nousi Hot 100 -listalle vasta tänä vuonna Youngin esitettyä sen sikäläisessä Idolissa.

Listamenestys:
UK: #1
US: #81

Tsekkaa myös: Your Game, All Time Love

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti