keskiviikko 27. lokakuuta 2010

58 | Hard-Fi – Cash Machine (2005)

Video

Eräs täysin suotta yhden (debyytti)albumin ihmeeksi jäänyt yhtye on stainesiläinen Hard-Fi. Toki heidän pitää iloita siitäkin menestyksestä – kaikille ei tarjota edes yhden hitin mittaista suosiota. Toisen albuminsa aikoihin bändi oli median mielestä jo menneen talven lumia, eikä se aivan yhtä hyvältä kuulostanutkaan. Kolmas on tuloillaan pikapuoliin.

Mainitulta multiplatina-albumilta Stars of CCTV (2005) lohkaistiin useita hienoja singlejä ja itse lättykin kestää vertailun ainakin vuoden muiden julkaisujen kanssa. Laulaja Richard Archerin äänestä joko tykkää tai ei. Minä pidän siitä melko paljonkin.

Stars of CCTV:n biiseillä juhlitaan, jonotetaan pankkiautomaatille, rakastutaan ja erotaan. Kuvailin sitä aiemmin työväenluokan albumiksi ja sellainen se tosiaan on.

Cash Machine ei ole albumin ytimekkäin eikä menevin biisi, mutta kenties kaikkein ehyin kokonaisuus. Biisi kertoo siitä, millaista on elää kädestä suuhun. Tyttöystäväkin odottaa lasta: ”I can't afford to be a daddy so I leave tonight.” Riipaisevaa.

Cash Machine on ”album seller”, sinkku, jonka myötä yleisö tajuaa yhtyeen tai artistin olevan albumin hankkimisen arvoinen.

Listamenestys:

UK: #14
US: -

Tsekkaa myös: Hard to Beat, Suburban Knights

1 kommentti:

  1. Miellyttävä yllätys! Kuuntelin Stars of CCTV:tä paljon, kun levy oli tuore. Missähän se lienee, en tullut laittaneeksi koneelle, enkä ole nähnyt lättyä aikoihin. Varmaan jossain pahvilaatikon pohjalla, josta se pitäisikin kaivaa esiin.

    Tämä on loistobiisi, kuten Hard To Beatkin. Samoin Living For The Weekend, ja oma erityissuosikkini oli eeppinen Tied Up Too Tight. Mä olen pääsääntöisesti hyvin heikkona tällaiseen realistis-romanttiseen englantilaiseen työväenluokan poppiin.

    VastaaPoista