tiistai 19. lokakuuta 2010

66 | Queens of the Stone Age – No One Knows (2002)

Video

Varsinaista rockia ei löydy listalta ihan tulvaksi asti, mutta mahtuu joukkoon muutama erityisen hyvä rocksingle, kuten Queens of the Stone Agen No One Knows.

Kitaran suuresta roolista huolimatta No One Knows onkin ihan silkka pophitti, mutta kitarointi ei tässä tapauksessa lainkaan haittaa, pikemminkin luo oman pikantin lisänsä – etenkin tässä listakontekstissa.

No One Knowsin salaisuus on mahtava rytmi sekä ennen kaikkea ytimekkyys. Sanoitus on aivan toissijainen, kuten railakkaassa rockissa yleensäkin. Joskus mietin, että miksi rockkriitikot valittavat poptähtien ”I miss you like the deserts miss the rain” -tyylisistä latteuksista kun omat parhaat voimat lataavat mestariteokseensa ”I journey through the desert of the mind/With no hope I found low”. Eli tärkeää ei ole mitä sanoo, vaan miten sen esittää.

Emoalbumi Songs for the Deaf (2002) on kokonaisuutenakin bändin ylivoimaisesti helpoin ja paras lätty. No One Knowsin lisäksi esimerkiksi Go with the Flow sekä Gonna Leave You saavat kenen tahansa sydämen sykkimään.

Listamenestys:
UK: #15
US: #51

Tsekkaa myös: Go with the Flow, Little Sister

2 kommenttia:

  1. Albumillahan on myös syystä tai toisesta singlejulkaisua vaille jäänyt Another Love Song, oikeastaan tunnelmaltaan No One Knowsia enemmänkin poplaulu ja hieno sellainen. Mutta kyllähän tämä on täydellinen single ja ainoa oikea valinta listaukseen.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin.

    Jos absoluuttisesti parasta biisiä haetaan, niin valitsisin Go with the Flow'n. Another Love Song on myös mainio, kuten tosiaan koko levy.

    VastaaPoista