perjantai 15. lokakuuta 2010

70 | Gorillaz feat. Shaun Ryder – Dare (2005)

Video

Blurin Out of Time jäi listan ulkopuolelle, mutta Gorillazille ovet avautuivat. Täysin fiktiivinen sarjakuvabändi on eräs 2000-luvun kiinnostavimmista musiikkiprojekteista.

Gorillaz onnistui nostamaan naftaliinista listoille vanhoja partoja kuten De La Soulin ja Shaun Ryderin. Sama idea jatkui tänä vuonna julkaistulla Plastic Beachillä, joka on riemastuttava cocktail populaarimusiikin eri sävyjä ja vierailijoita Lou Reedistä Snoop Doggin kautta Bobby Womackiin.

Kokeilukeittiössä synnytetty Gorillaz-soundi on kaikesta eklektisyydestään huolimatta hyvin tunnistettava. Kun Dare lähti soimaan, sen tunnisti heti Gorillazin kappaleeksi. Biisi edustaa bändin repertuaarin tanssittavampaa laitaa – suorastaan klubihitti, jonka melodia aaltoilee jännästi. Shaun Ryderin vokaalit ovat tuttua ilkikurista Shaun Ryderia.

Dare on Gorillazin ainoa brittilistan ykkönen, muttei suinkaan heidän isoin hittinsä. Videossa on rutkasti viittauksia populaarikulttuuriin: lopussa Murdocin seinällä vilahtaa muun muassa juliste, jossa on HIMin logo.

Listamenestys:
UK: #1
US: #87

Tsekkaa myös: Clint Eastwood, Feel Good Inc.

4 kommenttia:

  1. Mä olisin laittanut vielä paljon paljon korkeammalle... yhtä hyvin tämän tai Feel Good Incin. Ja supermahtavien sinkkujen lisäksi Demon Days on myös 2000-luvun parhaita albumikokonaisuuksia.

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Esikoinen oli ehkä vähän kesy kokonaisuus. Clint Eastwood meni oikeastaan ensiksi ohi ja lämpenin bändille muutenkin vasta 19/2000:n ja Tomorrow Comes Todayn myötä.

    Gorillazilta on tulossa uusi single, Doncamatic (All Played Out). Ehkä hieman Plastic Beachin "hittejä" tarttuvampaa materiaalia.

    http://www.youtube.com/watch?v=PwKcXfUmLkk

    VastaaPoista
  3. Oho. Tuo oli mun makuuni jo vähän liiankin poppia kaikessa tarttuvuudessaankin. Viistous puuttuu. Mutta hittiä saattaa pukata. Tuleeko tää nyt sitten jollekin Plasticin bonusversiolle vai mikä on homman nimi?

    VastaaPoista
  4. Tällä hetkellä kai vain single eikä missään puhuta bonusversiosta tai esimerkiksi kokoelmasta mitään. Outo homma, mutta hyvä biisi.

    VastaaPoista