lauantai 23. lokakuuta 2010

62 | The Cardigans – You're the Storm (2003)

Video

Ihanaisen Nina Perssonin luotsaaman The Cardigansin You're the Storm voitti epävirallisen 2000-luvun parhaan kitarasoolon palkinnon. Maagiset parikymmentä sekuntia (videossa 3:03-3:22) eivät ole mitään Joe Satriani -tiluttelua vaan tyrmäävän kaunista, liihottelevaa kantrikitarointia.

Hieno on myös emoalbumi Long Gone Before Daylight, joka pisti aikoinaan miettimään, mihin The Cardigansia tarvittiin ennen sitä. Ilman ysärimenestystä albumia ei olisi tietenkään ikinä syntynyt, mutta musiikillisesti se on niin monta kilometriä edellä muita The Cardigans -lättyjä, että hirvittää. Toki bändillä on hyviä yksittäisiä biisejä pitkin matkaa.

”If you want me I'm your country/If you win me I'm forever”. En tiedä mitä tarkoittaa, mutta kuulostaa mahtavalta.

Nina Persson pohjusti kantriin kumartavaa suuntausta jo A Camp -sooloprojektinsa kelvollisella esikoisella vuonna 2001.

Listamenestys:
UK: #74
US: -

Tsekkaa myös: For What It's Worth; I Need Some Fine Wine and You, You Need to Be Nicer

2 kommenttia:

  1. Hmm hmm. Selvisin yhdestä erosta käytännössä Long Gone -levyn ansiosta. Yksi 2000-luvun parhaista. Tämä biisi ei kuitenkaan ole suosikkejani. Oma valintani olisi Please Sister. Samaa mieltä siitä, ettei muu Cardigans-tuotanto ole kovin kiinnostavaa.

    VastaaPoista
  2. You're the Storm ei ole albumin paras biisi. Se on ehkä nätti Lead Me into the Night tai mainitsemasi Please Sister. Mutta tuo kitara tosiaan sykähdyttää.

    VastaaPoista