sunnuntai 17. lokakuuta 2010

68 | Delays – Valentine (2006)

Video

En ole aivan varma, mutta Delaysin Valentine lienee viimeisin cd-single, jonka olen itse ostanut.

Valentine on perinteistä indiekarsinaan laskettavan popyhtyeen julkaisemaa hömppää, mutta sen sarjan aivan hurmaava edustaja. Muita samassa liigassa maalin tehneitä bändejä ovat muun muassa The Dandy Warhols, The Rapture ja The Courteeners, jotka eivät tällä kertaa päässeet mukaan.

Jos Valentine olisi ollut iso hitti, Delaysin jäsenet olisivat saaneet alkaa viettää eläkepäiviään, sillä biisiä on aika vaikea ylittää: tässä on aivan kaikki. Kuin kruunuksi ensimmäinen kertosäe päättyy tyhjentävään ”uuu-uu-u” -äännähdykseen. Briljanttia voimavarojen haaskausta.

Elementti vaihtuu toiseen, koukkuja on ladottu päällekkäin kuin legopalikoita ja kertosäe kuulostaa seireenin kutsulta Xenomanian taivaaseen. Biisin tuottikin kaikkivaltiaasta seuraava eli Trevor Horn. Kas kummaa.

Listamenestys:
UK: #23
US: -

Tsekkaa myös: Long Time Coming, Nearer Than Heaven

3 kommenttia:

  1. Joo niin on. Sijoitusta pudotti hieman se, että olen kuunnellut tätä aika paljon aikoinaan.

    Näissä kasvottomien bändien tuotetuissa pophelmissä on vähän se vika, että bändin persoonallisuutta ei tuoda esiin - koska sitä ei ole. Siksi ymmärrän tällaisten biisien esittäjinä jotkut tyttö- ja poikabändit paljon paremmin. Niille on helpompi rakentaa persoonallisuus ja imago. Mitä kiinnostavaa voisi olla Delaysissä?

    VastaaPoista
  2. Tuo on varmasti totta, ja todennäköisin selitys sille, etten ole tämänkään bändin tuotantoon ikinä viitsinyt laajemmin tutustua. Jotenkin ei vaan tuntunut siltä, että se voisi kummemmin kiinnostaa.

    VastaaPoista