keskiviikko 13. lokakuuta 2010

72 | Keane – Everybody's Changing (2004)

Video

Pianorockyhtyeeksi lokeroitu Keane ei ole rockia sitten millään, mutta eivätpä nämä luokittelut yleensäkään toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Määrittely lienee saanut alkunsa siitä, että Keanen musiikissa piano korvasi kitaran, mutta kitarakaan ei olisi tästä tehnyt rockia. Joka tapauksessa soundi oli melko tervetullut, mikä näkyi heti ensimmäisten Keane-sinkkujen vastaanotossa.

Everybody's Changing on haikean kaunis kappale. Melodia tuo hieman mieleen Abban parhaimmat biisit kuten One of Usin. Toisen kertosäkeen jälkeinen melodiakulku (videossa noin kohdassa 2:45) on suorastaan nerokkaan yksinkertainen piristyselementti.

Kauneus leimasikin kauttaaltaan Keanen pätevää esikoisalbumia Hopes and Fears (2004), joka oli Britanniassa aivan suunnaton megasuksee. Siitä ei voinutkaan enää päästä ylemmäs ja alamäki oli väistämätön - varsinkin, koska bändi ei ole pystynyt uusiutumaan kovinkaan näkyvästi.

Pianisti Tim Rice-Oxley sai Keanen menestyksen myötä alkaa kirjoittaa biisejä myös muille kuten Kylie Minoguelle ja Gwen Stefanille (mainio Early Winter).

Listamenestys:
UK: #4
US: -

Tsekkaa myös: Somewhere Only We Know, Crystal Ball

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti