sunnuntai 24. lokakuuta 2010

61 | Robbie Williams – Come Undone (2002)

Video

Parhaat biisit eivät välttämättä ole niitä suurimpia hittejä. Robbie Williamsin kirkkaimmat tähtihetket ovat 90-luvulta, mutta kyllä diggailun aiheita sattui viime vuosikymmenellekin. Escapology-albumin (2002) valokeilassa keinui Feel, mutta Come Undone on mielestäni selvästi parempi kappale.

Etenkin sanoitus on aivan Williamsin uran parhaita. Se kuvaa rocktähden elämää näppärin sanakääntein: ”So write another ballad/Mix it on a Wednesday/Sell it on a Thursday/Buy a yacht by Saturday/Do another interview/Sing a bunch of lies/Tell about celebrities that I despise.” Biisissä on tulkittavissa myös viittauksia Williamsin kokaiiniriippuvuuteen.

Come Undone on voimakas ja mukaansatempaava kappale, josta tuskin olisi tullut hittiä jonkun muun esittämänä. Itse asiassa sitä on vaikea kuvitella kenenkään muun laulamaksi. Williams on planeettamme parhaita poptähtiä. Sen hetken, kun häntä katsoo tai kuuntelee on valmis uskomaan joka sanan ja jokainen sävel kuulostaa merkitykselliseltä, vaikka kyseessä olisikin vain tuiki tavallinen poplaulu.

Listamenestys:
UK: #4
US: -

Tsekkaa myös: Supreme, She's Madonna

2 kommenttia:

  1. Kyllähän Williamsin 2000-luvullakin on hyviä sinkkuja piisannut... vaikka Angelsia ei mikään näistä voitakaan. Road To Mandalay on esimerkiksi loistava. Ja aivan toisesta ääripäästä Bodies. Tämäkin on toki hieno kappale.

    VastaaPoista
  2. Old Before I Die, No Regrets, Angels, She's the One, Let Me Entertain You...Ysäri vie kyllä voiton kirkkaasti.

    Bodies oli musta ihan jees aluksi, mutta nyt se kuulostaa aivan kauhealta.

    VastaaPoista