maanantai 18. lokakuuta 2010

67 | Janet feat. Missy Elliott & Carly Simon – Son of a Gun (2001)

Video

Olen suuri Jackson-fani. Michaelin You Rock My World (2001) tipahti viimeisten joukossa ulos listalta, mutta Janetia en kerta kaikkiaan voinut sivuuttaa – varsinkin, kun hän oli viime vuosikymmenellä huomattavasti veljeään aktiivisempi.

Myönnän, ei Son of a Gun mikään That's the Way Love Goes (1993) ole, mutta aivan vertailukelpoinen tähden parhaimmiston edessä. Oikeastaan ongelmana oli lähinnä se, että Janetin parhaat biisit ovat albumiraitoja, jolloin tasaisten sinkkujen joukosta oli vaikea valita yhtä.

Son of a Gunilla siis mennään. All for You -albumilla julkaistussa biisissä lainataan mainiosti Carly Simonin You're So Vainiä. Simonin rooli on suurempi albumiversiolla, jolta Missy Elliott puuttuu. Biisin tuottaneet Jimmy Jam ja Terry Lewis loihtivat mukavan äkkiväärästi kieppuvan, tuhdin biitin ja Janet kirjoitti uhmakkaan sanoituksen: ”I’ll never be your lover/I’d rather make you suffer/You stupid motherfucker.”

Janet on aina taiteillut r&b:n ja popin välimaastossa. Son of a Gun upposi ensin mainittuun lokeroon ja osoitti, että parhaimmillaan Miss Jackson on suvereeni silläkin saralla.

Listamenestys:
UK: #13
US: #28

Tsekkaa myös: Doesn't Really Matter, Feedback

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti