maanantai 25. lokakuuta 2010

60 | Arctic Monkeys – I Bet You Look Good on the Dancefloor (2005)

Video

Arctic Monkeysin Alex Turner lienee lahjakkaimpia viime vuosikymmenen loppupuolella maineeseen nousseita lauluntekijöitä. Pophittien osalta kliimaksi taisi osua jo tähän ensisingleen, mutta albumikokonaisuuksista pidän parhaana viime vuonna ilmestynyttä kolmatta Humbug-albumia. Myös The Last Shadow Puppets -projekti ilahdutti.

I Bet You Look on the Dancefloor on aivan mahtava discohitti, joka sopii tunnelman nostattajaksi ihan missä tahansa tilanteessa. Vaikea tästä on mitään sen syvällisempää sanoa – eikä tarvitsekaan. Se on kuitenkin eräs niistä biiseistä, jotka vuosikymmeneltä takuulla muistetaan vielä pitkän ajan kuluttua. Pari vuotta myöhemmin The Wombats vetosi samoihin indierockhermoihin Let's Dance to Joy Divisionilla.

Dancefloorista kasvoi varsinainen ilmiö: se debytoi brittilistan kärjessä ja emoalbumista Whatever People Say I Am, That's What I'm Not (2006) tuli maassa julkaisuviikollaan eniten myyty esikoisalbumi. Jälleen yksi kapulaennätys – on niin vaikeaa kirjoittaa näitä auki suomeksi. Muutenkaan poplistoista kirjoittaminen ei ole mitään kielen juhlaa.

Listamenestys:
UK: #1
US: -

Tsekkaa myös: Fake Tales of San Francisco, Crying Lightning

1 kommentti:

  1. Väistämätön valinta. Tavallaan pidän Crying Lightningista vielä enemmän, mutta ehkä se johtuu ihan kuuntelumääräteknisistä syistä. Ja When The Sun Goes Down on kanssa nerokas. Mutta, tässä biisissä on kyllä kaikki kohdallaan. Sanoitusta myöten. Parhaissa ensisingleissä.

    VastaaPoista