tiistai 26. lokakuuta 2010

59 | Ladytron – Destroy Everything You Touch (2005)

Video

Myönnän heikkona hetkenä samaistuvani tähän biisiin. Joskus näet tuntuu siltä, että kaikki mihin innostuneesti tarttuu osoittautuu virheliikkeeksi – etenkin ihmissuhteissa. Mutta ilman takaiskuja mikään hyvä ei tuntuisi miltään.

Ladytron on hieno bändi, varsinkin sinkkujen osalta. Seventeen (2002) on legendaarisine ”They only want you when you're 17/When you're 21 you're no fun” -toisteluineen ihan yhtä mahtava biisi, mutta jostain syystä Destroy Everything You Touch tuntuu juuri nyt oikealta valinnalta tälle listalle. Raatelevan samaistuttavan sanoituksen lisäksi elektropoppiksen sävellys on määrätietoisen yksinkertainen ja siinä kuljetetaan kahta vuorottelevaa kertosäettä – ratkaisu, jota soisi käytettävän enemmänkin.

Teknisesti kaikki on siis kunnossa ihan tämän rankingin kärkeen asti. Jokin tässä silti mättää – onko se ehkä liiallinen viileys vai mikä. Biisi ei suoranaisesti pakota kuuntelijaa hihkumaan innosta. Sama pätee Seventeeniin. Sen seurauksena Ladytron-albumi on vielä hankkimatta.

Listojakin tarkastelemalla huomaa, että Ladytronilla eivät aivan kaikki nuolet ole vielä osuneet maaliin. Heillä on tasainen brittilistarekisteri: viisi Top 75 -merkintää, mutta ei ainuttakaan Top 40 -sinkkua. Tämä on heidän toistaiseksi suurin hittinsä.

Listamenestys:
UK: #42
US: -

Tsekkaa myös: Playgirl, Seventeen

3 kommenttia:

  1. Valinta, jota komppaan ehdottomasti! Ladytronin soundi on kylmä, mutta jotenkin siitä silti välittyy tunnettakin, esim. juuri tässä kappaleessa. Ja melodisestihan tämä on nerokas.

    VastaaPoista
  2. Seventeen löytyy ihan cd-sinkkunakin hyllystä, mutta onhan Destroy Everything You Touch lopulta selvästi parempi biisi. Seventeen on hauska, mutta tässä on oikeasti syvyyttäkin. Seventeenissä on vain tuo yksi kärjistävä säe.

    Vähän harmittaa, ettei International Datelinea julkaistu sinkkuna. Pitäisi varmaan hankkia tuo Witching Hour -albumi.

    VastaaPoista
  3. Juu, se kuuluu myös lempibiiseihini. Albumeista Witching Hour taitaa olla kyllä paras.

    VastaaPoista